Thema 2024: Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid

Met dit thema vraagt het Nationaal Comité in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. In onze gemeente worden herdenkingen gehouden in de kernen Heusden, Drunen, Elshout, Nieuwkuijk en Vlijmen.

De Dodenherdenking in Vlijmen begint traditiegetrouw om 19:00 uur in de kerk van Sint Jan Geboorte in Vlijmen. Pastoor David Lebrun zal ons meenemen in het jaarthema. Verder zijn uiteraard de Vlijmense schutsen (Barbara & O.L. Vrouweschuts - Catharina) aanwezig en leden van Scouting Maurice Flacard.

Na afloop van de dienst is er een stille tocht naar het monument aan de Sint Catharinastraat. Daar wordt namens de gemeente een toespraak gehouden namens het gemeentebestuur. Samen met de jeugdburgemeesters worden bloemen gelegd bij het monument. Harmonie De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk zorgt voor de muzikale omlijsting, waaronder het taptoesignaal (The Last Post) en het Wilhelmus. Na afloop trekt de tocht verder naar Sint Janshof, waar bloemen worden gelegd bij het monument voor de Indiëgangers.