Dodenherdenking

Thema 2019: In vrijheid kiezen

Ook de Dodenherdenking 2019 start in de kerk van Sint Jan Geboorte in Vlijmen. Op zaterdag 4 mei 2019 om 19:00 uur verwelkomt pastoor David Lebrun de aanwezigen. Ook het koor en organist geven acte de presence. In de dienst lezen kinderen gedichten voor uit de gedichtenwedstrijd Dichterbij 4 mei. Tini Mommersteeg speelt aan het eind van de dienst The Last Post.

Na de herdenkingsdienst trekken de aanwezigen in een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de St. Catharinastraat. Harmonie De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk brengt daar enige koralen ten gehore. Tegen de klok van 20:00 uur wordt namens de Gemeente Heusden een korte toespraak uitgesproken. Daarna volgt de kranslegging namens de gemeente door wethouder Thom Blankers. Tini Mommersteeg speelt vervolgens The Last Post.

Om klokslag 20:00 uur zijn we 2 minuten stil. Na die twee minuten speelt Harmonie De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk het Wilhelmus en brengt Theo Boom namens de schutsen een vendelgroet. Na de ceremonie wordt de terugtocht aanvaard. Bij Zorgcentrum Sint Janshof wordt een korte stop gemaakt bij het monument voor de Indiëgangers. Namens de gemeente worden ook daar bloemen gelegd en brengt Theo Boom een vendelgroet. De officiële stoet wordt daarna ontbonden.

Na afloop van de plechtigheden bij Zorgcentrum Sint Janshof, vindt in Hotel Prinsen de presentatie plaats van het boek van Bert Meijs: ‘De tyranny verdryven’ Cis Suijs, Vlijmense verzetsstrijdster, over het oorlogsleven van Cis Suijs, destijds wonende aan de Akkerstraat in Vlijmen. Mede namens Heemkundekring Onsenoort, nodigen wij u van harte uit om samen met ons daar, onder het genot van een kopje koffie, deze presentatie bij te wonen.

 

Een ieders aanwezigheid tijdens de herdenkingsdienst en bij de oorlogsmonumenten wordt zeer op prijs gesteld!